Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Zeilen langs de NW kust van Trapani naar Palermo

Op 24 juli gooien we los om 07:30. Er is weinig wind uit NO, dus de eerste 18 mijl motoren we er tegenin naar San Vito lo Capo. Daarna kunnen we 30 graden afvallen en precies bezeild naar de overkant van de baai komen, ca 26 mijl. Met 7-9 knopen wind en de grote genua gaat dat prima.

Na de rotspunt ten N van Palermo vallen we af en valt de wind helemaal weg. De laatste 10 mijl motor bij dus. We komen om 16:40 aan bij de roeiclub, die ook veel enthousiaste zeilers kent. 3 steigers met jachten! Wij liggen goed, aan de Grand Soleil steiger. Zie de foto’s van alle GS-en aan onze steiger, nog zonder de Aurora, hieronder.

Wie alle typen herkent mag een week langskomen. Wie ook nog de range van bouwjaren van al deze typen goed heeft, verdient bovendien een Campari Spritz en een extra Tunel met de schipper.

In Palermo lopen we door het centrum, herkennen veel historische plekjes van ons vorige bezoek in 2017, maar ook weer nieuwe spots, O.a. De markt in hetbhistorisch centrum. Ook kopen we wat zomerse kleding in de uitverkoop.

We lunchen in de historische antico foccacerria e Francesco et een Maritata, we zijn tenslotte al heel lang getrouwd. Origineel en lekker. Een pizzotto erbij en een glas wijn cq bier maken het af.

Daarna siësta, een CS op het terras bij de haven, die kleurt bij Marleen’s nieuwe jurk. La Dolce Vita gaat door…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s