Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Zwerftocht langs de Egadische eilanden

Na 2 dagen op Levanzo tuffen we, zonder een zuchtje wind, naar Favignana. We pakken een mooring in weer een nieuwe baai, waar we nog niet eerder waren, ten westen van het dorpje onder een hoge klif met grotten. We roeiden er langs, maar je kon er niet echt invaren. De volgende ochtend lekker gezwommen, eindelijk een keer geen kwallen. Die vormen echt een plaag dit jaar.

Daarna weer op de motor om Levanzo heen gevaren , een bijzonder expeditieschip , de Arctic P, gespot en een lunchbaai opgezocht aan de westkant. Ook weer mooringboeien van het natuurreservaat, onder nog hogere kliffen dan op Favignana. Weer een kleine lunchdip, ondanks een paar kwallen.

Daarna op de genua ruime wind naar Marettimo gezeild, waar we om half zes aankwamen bij de steiger van Mimmo “Big Game”. We hadden gereserveerd wat wel nodig was, zelfs op een zondagavond in het voorseizoen. Lekker uit eten bij La Veleria, war we de lokale specialiteit Busiata (pasta uit deze buurt) namen, 1 met tonno en 1 met sarde. Erg lekker. En we zaten aan het water!

Maandagochtend boodschappen gedaan bij inmiddels bekende adresjes, waaronder de panificio en de delicatessenwinkel La Cambusa. Genieten dus.

Om ca kwart voor elf vertrokken we en met een steeds verder toenemend Noordoosten wind zeilden we rap bij/aan de wind de 22 mijl naar Trapani. Een Beneteau 57 onder vol tuig op flinke afstand gezet.

In Trapani liggen we nu bij onze bekende marina Vento di Maestrale, vlak naast de vismarkt en de vissershaven. Altijd een feestje om hier te zijn. Na een kleine siësta lopen we de stad in, scoort Frans een ijsje met pistacchio en strijken we neer op het terras waar we vorig jaar 1 van onze eerste Capmpari Spritzen dronken. Nu weer en de score is weer heel hoog, 9+ dankzij de plek, de hapjes en niet te vergeten de CS, waar alleen bubbels en Campari in zit, vermoeden we. Geen spuitwater. De hapjes helpen ons om nuchter te blijven en de weg naar de Aurora zonder probleem teug te vinden. Kortom: we genieten van la dolce Sicilia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s