Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

27 juli: zeilen (filmpje!) en de avond van de maansverduistering

We doen rustig boodschappen in La Maddalena en eten natuurlijk het onvermijdelijke Italiaanse ijsje voor we weer oversteken naar Corsica. We gooien los om 11:30 en kruisen een stukje. Mooie wind, ca 12-14 knopen dus precies goed voor vol tuig met de G1. Later werd het 17-21 knots en ging er 1 rif in en een paar rolletje van de genua. Zie het filmpje.

Het laatste stukje vallen we iets af en we scheuren naar Isle Cavallo, dat weer bij Frankrijk hoort en tussen Corsica en Sardinië in ligt. We ankeren bijna buiten de baai, zo vol is het er. Maar we liggen goed in 13,5 meter glashelder water. Je kunt het anker gewoon (goed ingegraven) zien liggen!

In de avond blijkt hoe strategisch deze positie gekozen is: we hebben vrij uitzicht naar het Oosten, waar de maan eerst in zijn geheel opkomt (het is bijna volle maan) en vanaf 21:30 langzaam wordt verduisterd. Tussen 22:15 en 23:30 is hij volledig verduisterd en als een rode bal te zien. Met de kijker zie je zelfs de diepte en lijkt de maan echt op een bol.

We laten het fenomeen voor wat het is om middernacht als de eerste gele sikkel weer tevoorschijn gekomen is. Wat een bijzonder gezicht!

de half verduisterde maan om ca 22:00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s