Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

26 juli wordt noodgedwongen een klus en zeildag tegelijk

De WC achter raakt verstopt! we proberen het te verhelpen maar de afvoerslang is helemaal dicht komen te zitten met urinesteen. Lekker werkje om dat uit te vinden en dan nog zonder resultaat. Na alles opgeruimd te hebben, spoelen we ons extra goed af door een paar extra rondjes om de boot te zwemmen.

Daarna zeilen we naar de Liscia baai voor een lunch-stop. Inmiddels is ook de WC voor verstopt geraakt en moeten we dus opnieuw in deze mooie baai aan het werk. Dit lukt gelukkig wel, maar de rommel is weer flink. 2 keer op 1 dag is wel wat veel!

Na alweer uitvoerig schoonmaken en zwemmen zeilen we terug naar La Maddalena, waarbij we ervoor zorgen dat een brutale Duitse Hanse 430 niet onder ons door kan lopen ondanks zijn grote gennaker. Ook na een onsportieve move van hem (hij zet gewoon de motor bij en loopt alsnog onder ons door), halen we hem toch weer in en zijn we eerder bij de haveningang van het stadje La Maddalena.

Het is er nu erg rustig en we krijgen een plek achterin de haven waar het iets rustiger is dan de vorige keer. We gaan de wal op, drinken een CS (zie apart bericht daarover: een winnaar!) en eten heerlijk in een restaurant met vleesspecialiteiten van Sardinië.

3 Reacties

 1. Hanjo

  Hi Aurora, We volgen jullie blogs met plezier, we hebben jammergenoeg nog geen rendez vous gehad maar misschien komt het snel, voordat we weer in Ragusa zijn. Momenteel liggen wij met de Passion bij Porto Ecole voor anker, wat een rust na de relatieve drukte op Elba. Jullie toilet probleem komt ons zo bekend voor, hadden wij vorig jaar ook. Maar een oplossing alle slangen vervangen en regelmatig spoelen met azijn, hopen dat herhaling uitblijft. Het zijn niet de meest frisse klussen…. Groeten Hanjo en Marjon, Passion.

  30 juli 2018 om 20:30

 2. bianca

  Hai Marleen, toch gekocht?? Staat idd heel mooi!

  gr bianca

  30 juli 2018 om 16:35

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s