Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

28 juli zeilen naar Figari: laatste dag voor Ires en Martijn

Anker op om 10:30. Van Isle Cavallo varen we eerst op de motor door een nauwe doorvaart tussen het eiland en de kust van Corsica. Het waait flink, 18-21 knopen (zoals de hele nacht eigenlijk wel). Daarna snel de zeilen erbij en kruisen langs Bonifacio. Om 13 uur varen we de baai van Figari in, waar we eerst onder de toren nog even willen ankeren voor een lunchdip. Maar het anker graaft niet in. Teveel wier en ook flink diep. We varen dus al snel weer door en leggen aan terwijl de complete havendienst ligt te pitten (“il ne faut pas arriver quand nou dormons, monsieur”, was het commentaar van de havenmeester. we mochten gewoon blijven liggen op de zelfgekozen plek overigens).

De haven is nieuw, prima maar niet echt heel bijzonder want er is geen dorp of “resto” in de buurt, maar de ligging in een diepe baai is wel fraai. Wel komen er veel vliegtuigen over, maar dat is precies de reden dat we hier zijn. Morgen pikken Ires en Martijn hier hun huurauto op.

uitzicht vanaf de steiger op de open baai van Figari. de nieuwe witte moorings op de voorgrond zijn voor de “superyachts” die ze dit jaar hopen te verwelkomen. Gelukkig nu nog niet….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s