Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

19 t/m 21 juni: we verkennen Malta

We gaan een avond op stap met Nikki en zijn vrouw Rona. Marleen kent Nikki van Pearson College. Hij is archtect in Sliema en zijn vrouw en hij runnen samen de praktijk. Zij laten ons Valetta zien en nemen ons uit eten bij de Grand Harbour, aan de andere kant van de oude stad. Leuk!

De volgende dag gaan we met de bus op stap en verkennen Valetta zelf. Indrukwekkende vestingwerken en mooie grote huizen (paleizen) en natuurlijk de St. John’s Co Cathedral. Veel lopen!

Friesland Campina is ook present

Daarna 2 dagen met een huurauto het eiland over. Veel mooie dingen gezien, waaronder de catacomben van Rabat, het oude stadje Mdina, de opgravingen van oude tempels van 3400 voor Christus (vergelijkbaar met Stonehenge maar veel mooier intact en beter voor de bezoeker uitgelegd).

tempelruïnes aan de zuidkust van Malta

 

 

 

 

 

We bezoeken ook per bootje de Blue Grotto, toeristen als we zijn. Toch wel heel mooi

Blue Grotto

 

 

Malta is wel een vreemde smeltkroes van Noord Afrikaanse, Engelse en Italiaanse invloed. Het gaat hier best goed met het land en de mensen zo te zien. De grote steden zijn heel druk, veel verkeer overal en heel veel mooi opgeknapte huizen. Toch kom je ook door minder bedeelde buurten en dorpen en zie je dat de EU subsidie hier ook rijkelijk wordt uitgedeeld. Zal wel nodig zijn…..

Schengen is tijdelijk “suspended” vanwege het EU presidentschap van Malta het afgelopen half jaar. Dat klinkt tegenstrijdig maar om veiligheidsredenen is dit als eilandbewoner natuurlijk wel effectief bedacht om terrorisme te weren. Wij moeten dus inklaren en onze paspoorten staan nu in het systeem. Ben benieuwd wat er gebeurt als we zomaar weer wegvaren naar Italië…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s