Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar Malta!

Na een dagje Siracusa, waar we onze bekende plekjes bezochten (de watersportwinkel, de vis- en groentekramen op de dagelijkse markt en onze favoriete bar aan het water) varen we op 15 juni weer weg. Eerst zeilen, daarna het laatste stuk op de motor want de wind viel weer eens weg.

ons favoriete terras in Siracusa

Mazarmemi aangedaan, ook hier weer even gepassagierd en een drankje gedaan bij de oude tonijnfabriek die is omgebouwd tot het uitgaanscentrum met restaurants, leuke terrassen en een grote feestzaal.

en dit is ons favoriete terras in Mazarmemi, ook leuk!

17 juni: we gooien om 06:20 los en zetten koers naar Malta. De voorspelling klopt precies: De eerste 30 mijl is er nauwelijks wind en daarna bouwt de westenwind op van 4 naar uiteindelijk 14-17 knopen. Mooi halve wind dus voor de laatste 35 mijl. We genieten! 8,1 knopen bij 11 knopen ware wind is weer ouderwets lekker snel dankzij onze nieuwe genua.

Valetta (de oude stad) bij het binnenvaren

We leggen aan bij de Royal Malta Yacht Club, waar je niet echt heel beschut ligt maar wel leuk en in de wind. Dat maakt het in zo’n stad wel lekker koel. We eten in restaurant “the Galley” naast/van de RMYC. Het is anders dan de Italiaanse keuken, die we gewend zijn geraakt, maar ook heel lekker.

Uitzicht vanaf restaurant the Galley bij de RMYC

18 juni : de boot in de was zetten (kajuitdak, kuip, alle chroomwerk) en verder helemaal niets. Straks komen vrienden van Marleen uit haar collegejaren in Canada naar ons toe en gaan we met hen de stad in. We blijven hier nog wel een paar dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s