Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

14 juni: de eerste zeildag. En een hele mooie!

We varen om 09:40 de haven van Marina di Ragusa uit dicht langs de SB pier. De ingang is aardig verzand en aan BB (richting strand) is het minder diep. We meten minimaal 3,5m waar wij varen dus alles OK. Buiten zwaaien we naar de marinero die in zijn dinghy klaarligt om jachten op te vangen die het niet goed doen….

oppassen voor de ondiepe drempel in de havenmond

 

 

 

 

 

tot over 3 maanden!

We varen eerst even een half uur op de motor om te checken of alles goed werkt met de koeling. Gelukkig wel dus daarna zeilen we met ruime wind richting Capo Passero, de zuidoost-punt van Sicilië. 30 mijl heerlijk zeilen met de nieuwe genua 1 en vol grootzeil bij een wind die langzaam aantrekt van 12 naar 20 knopen.

De nieuwe Genua 1 (DCX laminaat)

We rollen de genua een paar slagen in als de wind nog verder aantrekt.

Bij de kaap gijpen we en daarna zetten we rif 2 in het grootzeil want om de punt vlaagt het behoorlijk tot wel 28 knopen. Na een uurtje is dat over en hoe verder we naar het noorden varen, hoe meer de wind afneemt maar ook met ons meedraait zodat we weer pal voor de wind varen! Rif er weer uit en volle genua dus. Het laatste uur (7 mijl) moet de motor zelfs bij.

Om 18:10 leggen we aan in de vertrouwde Marina Yachting van Siracuse. 62 mijl in 8,5 uur is niet slecht voor een eerste dag! Een mooi begin. Morgen uitslapen en naar de markt en nieuwe gasflessen scoren. Hier is namelijk een echte Camping Gaz dealer die je flessen niet navult met oncontroleerbare mengsels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s