Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Gozo

22 juni varen we naar het kleinere zustereiland van Malta, Gozo. In de haven van Mgarr is het gezellig, echt een eilandgevoel na de grote stad. De volgende dag verkennen we het eiland per huurauto; je rijdt het in 3 uur helemaal rond…

haven van Mgarr (Gozo)

We bekijken de citadel en kathedraal van Vittoria, de hoofdstad. Daarna bezoeken we weer prehistorische tempels zoals ook op Malta. Lunch in Marsalforn, een kustplaatsje aan de noordkant met een leuke ankerbaai, misschien iets voor over een paar dagen?

interieur van de kathedraal van Vittoria; de koepel is niet echt maar op een plat vlak geschilderd…..

Daarna rijden we naar Fungus Rock, een rots die voor een cirkelvormige baai met hoge rotswanden ligt en waarachter je kan ankeren.  Mooi en spectaculair, maar het is wel onrustig met westenwind. We varen er later langs. In de avond rijden we naar het dorp Gharb, waar Nicky en Rhona hun buitenhuis hebben, een heel oude boerderij, omgebouwd tot woonhuis, midden in het dorp We borrelen er en gaan eten met ze in een authentiek dorpsrestaurantje. Heerlijke vis

de baai van Fungus Rock; de 2 BN-ers op de foto waren er toevallig ook….

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s