Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

24 juni: Hard zeilen!

hard zeilen

hard zeilen

zicht op de Port Girolata

zicht op de Port Girolata

zicht op Port Girolata

zicht op Port Girolata

P1050923

Vannacht draaide de wind van ZW-25 knopen naar NO-12 knopen. Toen we wakker werden lagen we andersom dus ook niet meer beschut. Dat was allemaal voorspeld dus geen paniek. We tanken diesel in de haven (25 cent per liter goedkoper dan in Italië!) en varen om 09:00 uur weg. 2 reven in het grootzeil want er wordt 25-30 knopen NO voorspeld. Dat is er nu nog niet maar om de punt met hoge rotsen heen kan dat zomaar wel komen. En ja hoor, de wind wordt alleen maar meer, zelfs als we om de punt heen zijn en in principe wat luwte moeten krijgen. Maar ook hier lijkt weer een soort acceleratiezone op te treden: de wind draait parallel mee aan de kust en neemt toe. Op het laatst zag Marleen 37 knopen op de meter. Scheuren dus, max speed 10,7 knopen zonder surfgolven.

Om 13 uur leggen bereiken we Port Girolata, een beschutte baai achter een van de vele Genuese torens, waar maar een paar huizen staan en voor de yachties moorings zijn neergelegd en een paar restaurants zijn. Je kunt hier namelijk alleen per boot (of helikopter) komen… We maken een mooie wandeling achter het dorp, deels door de maquis (struikgewas) omdat er niet meer echt een weggetje was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s