Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

21 juni: Calvi

de Citadel

de Citadel

avondrood: toch morgen geen water in de sloot

avondrood: toch morgen geen water in de sloot

Marleen op de trap naar de Citadel

Marleen op de trap naar de Citadel

straatje aan de haven van Calvi

straatje aan de haven van Calvi

IMG_0446

We worden vaak wakker en zijn vannacht wel 2 keer om ons anker gedraaid door alle windshifts. Anker houdt prima trouwens. We varen naar Calvi tegen de wind in, terwijl er oostenwind (voor de wind dus) was voorspeld. Alleen de laatste mijlen kunnen we zeilen als we wat kunnen afvallen. Calvi is echt heel leuk: mooie Citadel boven een St. Tropez-achtig dorpje. We liggen aan een mooring buiten de haven, wat wel zo leuk is: veel te zien en lekker rustig. We blijven 2 dagen vanwege de Libeccio die doorzet tot 30 knopen en ons hard aan onze mooring laat rukken. Veel van het plaatsje gezien dus. Vooral de Citadel is erg mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s