Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

20 juni: naar Elba of naar Corsica?

zon gaat onder in de Anse d'Aliso

zon gaat onder in de Anse d’Aliso

wegvaren in de ochtend

wegvaren in de ochtend

We beslissen in de ochtend pas. Na een buitje en een donderklap klaart het weer op en de voorspellingen zijn dat er eerst weinig wind zal zijn en een paar dagen later harde zuidwestenwind (de Libeccio). Daarom maar direct naar Corsica, waar we in de avond overnachten in een helemaal verlaten baai net om Cap Corse heen, de Anse d’Aliso. Mooi beschut tegen het oostenwindje wat conform de voorspelling opsteekt voor de Libeccio arriveert. Wel swell uit het westen, dus onrustig slapen. Met een heel klein maantje is er een schitterende sterrenhemel. Jammer dat Orion niet te zien is nu. De Grote Beer is deze reis dus ons gezelschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s