Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

De westkust van Corsica: helemaal anders! o.a. in de voetsporen van Obelix…

We voeren van La Girolata naar Sagone, een wat rommelig dorpje aan de noordkant van een grote baai/inham. Aan een mooring gelegen zonder dat er een havenmeester te vinden was…

Daarna op 26 juni naar Porto Pollo maar onderweg even geankerd voor de lunch en even zwemmen in de Anse de Cacalu. Mooi rotsig baaitje aan hoger wal.

27 juni: Porto Pollo is heel leuk, klein haventje voor vissers en kleine motorboten, de zeilers liggen aan boeien buiten. We bleven er 2 dagen en vierden onze trouwdag. Cultureel met een uitstapje naar de Menhirs en prehistorische vondsten van Filiatu.

Obelix was here

Obelix was here

Frans was here

Frans was here too! en Marleen natuurlijk ook

Maar ook lekker gegeten in een restaurant waar we met de bijboot naar toe voeren, op het strand uitstapten en direct aan tafel konden met zicht op de Aurora in de baai. Kon niet mooier!

strand waar we landen, gezien vanaf onze tafel

strand waar we landen, gezien vanaf onze tafel

menu bestuderen

menu bestuderen

even naar de boot kijken

even naar de boot kijken

en genieten....

en genieten….

28 juni: Vanaf Port Pollo de baai overgestoken naar Campomoro, waar we ankerden onder de mooiste Genuese toren van Corsica.

Genuese toren boven de baai van Campomoro

Genuese toren boven de baai van Campomoro

Vandaag, 29 juni voeren we naar Bonifacio, dat is echt de openbaring van Corsica. Odysseus was hier al en Homerus beschrijft dezelfde verrassende beleving die wij hadden toen we hier binnenvoeren: Krijtrotsen plotseling op de zuidelijkste punt van Corsica, een kleine opening in de rotsen verbergt een elleboog in het water waarachter de baai van Bonifacio zich opent. Heel smal, met hoge rotsen waarlangs een rij oude huizen en een kade aan 2 zijden. Bovenop de rotsen aan de oostkant de machtige citadel.

om de hoek verscholen... Bonifacio!

om de hoek verscholen… Bonifacio!

 

Na 10 dagen achter het anker of aan moorings liggen we weer aan een steiger! Dus geen water van de watermaker en gewoon walstroom….

Morgen gaan we passagieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s