Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

de Riviera; Antibes en Beaulieu sur Mer

We voeren op 7 juni van St. Tropez naar Antibes, eerst de boot gepoetst (romp in de was gezet vanuit de rubberboot). Om 13:30 het anker pas gelicht in de hoop op een zeewindje. Die kwam even, viel weg en op het laatst kwam hij toch weer terug. Zelfs nog even 7,97 knots gehaald! Ook nog een grote plastic zak vol tape in de schroef gekregen en die later gelukkig goed weten te verwijderen met een kleine duik onder de boot.

Bij Antibes weer voor anker, de haven ligt helemaal vol. We zijn al in het drukke seizoen hier! We lagen in de baai voor Hapimag met zicht op de oude burcht, heerlijk rustig en mooi.

Toys for boys: superyacht met helikopter, 30 voets zeiljacht en (aan de andere kant) 30 voets snelle motorboot in de davits. Verder nog een paar snelle RIB's er om heen . Je zou je nog eens kunnen vervelen....

Toys for boys: superyacht met helikopter, 30 voets zeiljacht en (aan de andere kant) 30 voets snelle motorboot in de davits. Verder nog een paar snelle RIB’s er om heen . Je zou je nog eens kunnen vervelen. Dit is het jacht van Abramovic, zo horen we later….

8 juni weer lekker wakker geworden met een rondje boot (zwemmen) en daarna weer een stukje verder naar Beaulieu sur Mer vlak ten W van Monaco. Hoge steile bergen die bijna loodrecht in het water uitkomen. Tegen die bergen aan ligt het stadje, met leuke oude huizen en ook veel appartementen. Geen hoogbouw gelukkig. Hier weer even verse proviand ingeslagen en eindelijk weer eens wifi.

Eén reactie

 1. Jan Willem Heukensfeldt Jansen

  Weer mooi verhalen, leuk om te lezen. We kennen alle plaatsen waar je tot nu bent geweest wel op de een of andere manier. We leven dus goed mee.

  Goede verdere vaart toegewenst!

  Hartelijke groet,

  Jan Willem

  11 juni 2015 om 20:34

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s