Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar la Bella Italia!

9 juni: We varen van Beaulieu naar San Remo. 24 mijl maar je voelt direct dat je echt weer in een ander land bent. San Remo is een leuke oude stad met gezellige Italiaanse drukte. Scooters en Fiat 500’s alom. We eten voor de verandering eens buiten de kuip, in een restaurant, Taverna Al 29, met 8 tafeltjes dat uitsluitend lokale recepten uit Liguria op het menu heeft staan en ook alleen lokale wijn schenkt. De patron bedient, zijn vrouw staat te koken en een neef helpt mee. Heerlijke authentieke sfeer en heerlijk gegeten. De patron houdt kennelijk zelf ook wel van een glaasje want hij biedt eerst een aperitief aan naar eigen recept, proost met ons mee. Tijdens de 3 gangen komt hij zeker zo vaak nog even proosten met een glas dat water lijkt te bevatten maar wie weet. Tegelijk een uitgebreide uitleg over wat we eten en hoe zij dit restaurant zijn gestart. Bij de koffie krijgen we tenslotte de keuze uit 4 verschillende vruchtenlikeuren van eigen fabrikaat die hij ook weer ijverig meeproeft. Wat een intro in Italië! Hieronder een foto ons voorgerecht:  (koekjes van aardappel met kaneel en zachte geitenkaas)

IMG_0327

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s