Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Saai en zout…

douchen in de kuip met zout water

douchen in de kuip met zout water

zoek de vissersboei (inzoomen helpt)

zoek de vissersboei (inzoomen helpt)

 

Dag 9: 21 mei. Na een saaie nacht op de motor gaat om 06:00 de wind aan. Hij draait ook naar SE dus we kunnen weer zeilen! De hele dag meer dan 7 knopen over de grond langs de grootcirkel richting Horta dus. Mooi weer maar in de avond wordt het bewolkt. We zetten een rif voor de nacht en rollen G-1 een paar slagen in.
Dag 10: 22 mei: Meer van hetzelfde. We beginnen de dag met minder wind dus rif eruit en vol genua erbij. We douchen met de zoutwaterdouche in de kuip en dan gaat het toch weer harder waaien, tot 18 knopen.  Weer reven en G-1 wat inrollen dus. Nog steeds SE maar soms ruimt de wind iets naar SSE en we lopen meestal dik over de 8 knopen. We halen een driemaster in die op de motor vaart naar Horta en we hebben een containerschip op tegenkoers met 2 mijl afstand tussen ons. Het wordt nog druk! Ook nog een losgeslagen vissersvlag met boei gepasseerd, waar zou die vandaan gedreven zijn?. Water gemaakt terwijl de motor een haf uur draaide om warm water te maken. De duogen is continu uit en levert genoeg voor navigatie en ijskast, zelfs in de nacht als de zonnepanelen niet werken

 

Eén reactie

  1. Ha Frans, net musto zeilpak gekocht bij Verwoerd voor rond de Azoren. Ze waren in de winkel jaloers op jou tocht. Tot binnenkort.

    23 mei 2014 om 17:38

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s