Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Horta , here we come

weinig wind, dus even een fotomoment

weinig wind, dus even een fotomoment

Af en te wordt er ook met de hand gestuurd

Af en te wordt er ook met de hand gestuurd

de crew

de crew

 

Dag 11: 23 mei. In de nacht woei het flink, we liepen steeds boven de 8 knopen. Wel donker want de maan kwam pas heel laat op en zat ook nog achter de wolken. In de ochtend pannenkoeken gebakken met appel (nog goed!), spek en van Gilse schenkstroop. Heerijk in de zon in de kuip opgegeten. Weer zoutwaterdouche genomen,  maar het zeewater is hier maar 18,5 graden…. In de loop van de dag werd het steeds lekkerder van temperatuur en de wind bleef ook goed (10-13 knopen, eerst 90 graden over SB, later draaiend naar 120 graden), dus de spinnaker kon erbij. Scheuren op het randje van invallende spi en boatspeed continu boven de 8,5 knopen (bij 11 knopen ware wind). De wind nam toe tot 15 knopen en dat werd te kritisch. Dus na 3 uur de spi er weer af en lekker makkkelijk op de G-1 , toch nog steeds weer rond de 8 knopen. In de avond vlak voor de Babi Pangang valt de wind wat terug naar 11 knopen en lopen we weer rond de 7,5. Weer vers brood gebakken voor morgenochtend. We gokken op een ruimende wind morgen en dan de spi er weer bij. Nog 380 mijl, Horta here we come!

 

2 Reacties

  1. Mariette

    And here we come as well. Jullie nog ruim 300 mijl, wij nog 7 nachtjes slapen. Heb er zin in. Tot in Horta

    24 mei 2014 om 13:10

  2. mmpigeaud

    Jullie schieten goed op! Wat is de ETA voor Horta? Ben je straks niet veel te vroeg?

    24 mei 2014 om 08:24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s