Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Mooi zeilen naar Fuerteventura: de ontdekking van het langzame leven

Na Puerto Calero verlieten we Lanzarote. Mooie eerste ervaring met de Canaries. We zeilden ruime wind langs Fuerteventura met alleen de genua-1 op. We liepen rustig 6-7 knopen en alles ging vanzelf. In een boek dat Frans leest ( De ontdekking van het langzame leven, door

kabel uit de schroef....maar wel even eegenomen

kabel uit de schroef….maar wel even meegenomen

2013-10-09 17.51.02

Gran Tarajal plaatsje en strand

Gran Tarajal plaatsje en strand

Sten Nadolny) wordt dit leven uitvoerig beschreven: een Engelse jongen met “lage kloksnelheid in de hersenen” schopt het tot kapitein van een groot zeilschip in de 18e eeuw. Hij leert anderen weloverwogen te handelen i.p.v. overhaaste beslissingen te nemen. Op zee een goede levenswijze waar Frans wel wat van kan leren. Boek was een cadeau van Jan Nagy in ca. 2002 maar bewaard voor deze reis!

We krijgen nog een armdikke kabel in de schroef die de zaak helemaal blokkeert, maar gelukkig krijgen we die snel los.

Op Fuerteventura legden we aan in Gran Tarajal, een haven onder bewind van Puertos Canarios, een overheidsdienst. Let op een apart te verschijjnen bericht hierover onder de categorie “business modellen”. Gran Tarajal is nog een wat slaperig, niet rijk stadje waar het toerisme nog niet doorgedrongen is m.u.v. Spanjaarden.

Daarna wilden we naar Morro Jable, ook op Fuertaventura aan de zw kant; maar de haven daar had geen plek voor ons, dus direct naar Gran Canaria is de volgende stap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s