Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Lekker vakantie vieren in Puerto Calero

Deze fantastische marina, aan de oostkant van Lanzarote, heeft ons 3 dagen kunnen verleiden. Supermooi aangelegd naar een idee van een meneer Calero, die er een totaalproject van maakte met 2 hotels, villa’s met privezwembaden en appartementencomplexen.

De haven is mooi, voorzien van veel restaurants en merkenboutiques van dure sportkleding. En er is een prima jachtwerf, waar we nog een kleine reparatie aan onze grootzeilval lieten doen. Verder maakten we de boot “inside-out” helemaal en goed schoon, repareerde Marleen de buiskap en de grootzeilhuik en plakten we beschermstickers op het grootzeil tegen de chafe bij de bovenste zalingen.

Wel lastiger hier om goed vers fruit, groente en vlees te krijgen, dat valt ons wat tegen op het hele eiland. We gingen vandaag fietsen naar Puerto del Carmen, maar ook daar bij de Spar weinig afwisseling gevonden.

Vreemd genoeg is het hier wel heel rustig (laagseizoen voor vakantiegangers terwijl het hoogseizoen voor zeilers hier nog niet begonnen lijkt). De vakantiegangers die er zijn hebben een hoog “voetbalsupporter uit Leeds” gehalte wat dan weer minder past bij de omgeving.

Wij liggen lekker rustig aan het einde van een pontoon met uitzicht op de trainingsboot van Team SCA in de Volco Ocean Race, die nu op de kant staat.

Binnenkort zijn hier de WK RC44 (ontwerp van Russell Couts, die zelf ook meedoet) en de tenten daarvoor zijn al in opbouw. Maar dan zijn wij al weer weg hier. Morgen naar Fuertaventura.

SCA trainingsboot in Puerto Calero

SCA trainingsboot in Puerto Calero

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s