Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Oversteek naar Zweden

25 augustus: De wind is zuid-oost en we varen 90 mijl naar de overkant. Eerst onder een grijze lucht met de motor bij (we gaan om 6 uur in de ochtend weg) , later klaart het wat op. In de avond liggen we in Farosund (Noordoostpunt van het eiland Gotland) in de zon en barbecuen we op de steiger met mooi uitzicht over de Sund tussen Gotland en het eiland Faro. Mooie natuur en we zijn weer de enige boot in de haven.

26 augustus: mooie zeildag onder de hoge wal naar Visby, waar we al eerder waren op weg naar Stockholm. Nu hebben we meer tijd om dit mooie oude stadje te bekijken want morgen blijven we hier liggen. Lekker uit eten geweest in een heel goed restaurant. Wat een verschil in rijkdom met de Baltische staten!

In de haven liggen ook weer meer boten, de meeste zijn trouwens geen Zweden. Zelfs 2 Franse jachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s