Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Letland heet ons moeizaam welkom…

22 augustus. Vandaag van Roomassaare (de haven van Kurassaare) naar Ventspils in Letland gevaren. Dit stadje ligt aan de Oostzeekust van Letland, dus buiten de golf van Riga. Vroeg weggegaan om 08:00 uur omdat de voorspelling was dat het in de middag en avond steeds harder zou gaan waaien en wel precies tegen onze koers in. Dat klopte wonderwel en jammer genoeg kwam de wind al wat eerder dan gedacht. We hebben de laatste 20 mijl dus tegen wind, regen en nare golven gemotored. Pepper was bang van de harde knallen die door het slaan van de boeg op de golven worden veroorzaakt!

Een heel andere kust trouwens dan Estland: zandstranden en duinen doen aan de Nederlandse kust denken. En de haveningang lijkt op die van Ijmuiden, met in de plaats van de Hoogovens een grote olieterminal

Eenmaal aangemomen in Ventspils werden we in de stromende regen nog welkom geheten door de havenmeester die nauwelijks een woord Engels of Duits spreekt. Het is hier een wat troosteloze bende in een uithoek van de vissershaven waar we met een Pool, een Rus en een Let de enige boten zijn. Achter ons braakt de visrokerij zijn rook uit, gelukkig liggen we bovenwinds daarvan en dat blijft wel zo….

Morgen maar eens het plaatse verkennen, dat best leuk schijnt te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s