Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Estland is “leeg water”

21 augustus: Sinds Tallinn via Dirhami naar Roomassaare gevaren, op de zuidpunt van Estland in de golf van Riga. 3 jachten en 1 vrachtschip gezien over een afstand van 150 mijl!

Tallinn is echt een mooie oude stad die perfect is gerestaureerd. Helemaal ommuurd net zoals Visby en met echte vestingkenmerken. Gezellige stad met veel toeristen en veel te zien. We bekeken hier liefst 3 kerken maar gingen ook lekker lunchen en dineren, het laatste in een nieuw deel van de stad bij de haven.

Vandaag een dag in Kuressaari doorgebracht. Na lekker uitslapen op de fiets (gehuurd en onze eigen vouwfietsen) naar het stadje. Langs de Arcona werf. Het stadje is een soort Domburg maar dan rustiger en er is 1 bezienswaardigheid, het middeleews kasteel dat vlakbij  de zee staat. Een mooi staaltje restauratie met geld van de EU en binnen is er een museum dat je alles over de geschiedenis van Estland vertelt, van de prehistorie tot en met alle oorlogen en de bevrijding 21 jaar geleden toen het land eindelijk onafhankelijk werd van Rusland. Alles wat ze op dit grote eiland gevonden hadden hebben ze bijeen geraapt in dit museum…

Lekker gelunched in het stadje (traktatie van Frédérique en Martijn) en daarna terug naar de haven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s