Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar Estland

17 augustus: Na aankomst van Frederique gisteren uitgebreid Helsinki bekeken en ’s avonds in de zeilerskroeg op de Nylandska Sejl Klubben gegeten met Lia en Bert Winkelman, die zojuist waren teruggekomen van een avontuurlijke tocht over de Finse meren en een kanaal door Rusland. Heel gezellig. We hebben ook even gecontroleerd of onze clubstandaard nog in het clubhuis hing en dat is natuurlijk zo.

Vandaag naar Estland overgestoken, geen wind dus 45 mijl op de motor. Voor de verandering veel scheepvaart en veerboten, dus goed uitkijken hoewel er geen scheren en rotsen meer zijn zodra je Helsinki uit bent.

Tallinn heeft een mooie nieuwe jachthaven vlakbij de oude binnenstad, waar je gastvrij ontvangen wordt en de voorzieningen uitstekend zijn. Naast de haven grote winkels met veel drank in de schappen voor alle Finnen die hier per veerboot komen inslaan. Maar daarnaast ook een prima en zelfs upmarket assortiment (verse) levensmiddelen

Eén reactie

  1. Nanja van der Geugten

    Wat een mooie foto’s. Helder blauwe luchten, prachtige omgeving en dan het verslag erbij. Het is bijna of ik er zelf bij ben.
    In één woord genieten.

    20 augustus 2012 om 13:29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s