Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Door de mist naar de zon

27 juli: vandaag zijn Patricia en Jan Willem vroeg van boord gegaan voor een reis per bus, trein, veerboot en auto naar Nederland. Wij vertrokken om half tien en kwamen na een uur  in de potdichte mist (zicht minder dan 100m) waarom dit gebied zo bekend staat. Met de AIS en de radar alle boeien en schepen kunnen zien en na een uur of vier varen was de zon sterk genoeg om de mist te laten oplossen. Binnen een half uur was het stralend blauw, wel een beetje heiig. we zijn naar Kalmar gevaren, 65 mijl, omdat we in de mist niet het aanloopje naar de kleine haben van Kristianopel wilden doen, met rotsen en ondiepten aan beide kanten van de geul. Kalmar is een leuke haven met veel tentjes langs de kades. Morgen gaan we de stad verkennen (op de fiets!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s