Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

In Palermo is het feest!

We varen op 9 september naar Palermo, waar we bij de Società Cannotiere di Palermo een plek krijgen naast 3 andere Grand Soleils. Nette club wel. We kenden deze plek, midden in het centrum van Palermo, van vorige bezoeken. Er is ook een clubhuis met douches en een zwembad.

10 september komen Lennard en Milou met Theo en Aukje aan boord. Volle boot wel, maar het past allemaal prima en het is heel gezellig. We vieren het “voorgenomen huwelijk” van Milou en Lennard met een fles Ferrari Rosato in de Kuip. Feestelijk en met mooie ideeën voor het huwelijk volgend jaar.

Het paar!

We varen op 12 september weg na een culturele en regenachtige dag in Palermo. Bij vertrek is er een windje van 10-12 knopen uit NW dus kan de spi eindelijk weer eens uit zijn hok. Dat is 3 jaar geleden voor het laatst gebeurd!

Op de spi!
In de bui gaan we harder dan daarvoor op de spi!
Een van de drie steigers van de Cannotieri

We worden nog overvallen door een harde regenbui met 30 knopen waarvoor we de spi weer op tijd naar beneden hadden. We wijken uit naar Termini Imerese, een rommelig oord waar niets te beleven is. Toch vinden we nog een terras waar het, na de bui, goed toeven is met een Spritz en wat goede hapjes.

Toch nog een goed einde van een verregende dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s