Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Drie Eolische eilanden

We vertrekken de 13e om 07:30 richting Vulcano. De zak der winden van Odysseus lijkt verdwenen want we motoren 45 van de 64 mijl. Het laatste stuk zeilen we lekker en dat maakt de dag weer helemaal goed. 17:15 liggen we aan een boeitje in de Cala di Levante aan de oostkant. Zwemmen, de dinghy te water en op naar het dorpje, waar we alweer een goed terras vinden en een mini moke en een mehari huren voor de volgende ochtend. BBQ met de cobb op het achterdek.

Aan de boei bij Vulcano

De volgende ochtend rijden we naar het uitzichtpunt bij Capo Grillo en beklimmen we de vulkaan. Dat is 45 minuten lopen en goed te doen. Vulcano en Stromboli zijn de enige eilanden die nog actieve vulkanen hebben. De Grieken bedachten dat Hephaistos, de smid onder de goden en God van het vuur, op Vulcano woonde. De Romeinen noemden hem Vulcanus en het eiland Vulcano. Ziedaar de oorsprong van het woord vulkaan

Speelgoed 1: de nieuwe dinghy
Speelgoed 2: de mini moke
Bijna boven op de vulkaan
En uiteindelijk boven bij de krater

In de middag zeilen we 15 mijl naar Salina, waar we een plek in de haven hebben gereserveerd. We ankeren eerst nog even voor een duik, want het is goed warm! In de avond eten we heerlijk bij Portobello, O.a. Hun specialiteit spaghetti “il fuoco”, goed scherp dus!

Il fuoco

De volgende dag lopen we door het leuke dorpje; we kopen verse vis en nog wat andere lekkere zaken voor op de cobb vanavond. Na een koffietje gaan we op weg naar Filicudi, weer een mijl of 15, nu grotendeels op de motor. In de baai is geen boei vrij dus we ankeren in het hoekje aan lagerwal. Geen probleem met Max 10 knopen wind en zonder deining. Maar dan komt Massimo ons halen, er is toch 1 boei vrijgebleven en we verkassen dus. We borrelen aan de wal en barbecuen aan boord de heerlijke pesce pilota en zwaardvis die we op Salina kochten. Vroeg naar bed want morgen weer 64 mijl naar Palermo terug en dus weer vroeg op!

Pleintje bij de haven van Salina
Moorings bij Filicudi met Massimo in zijn oranje dinghy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s