Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Marsala en Trapani revisited

We blijven 3 dagen in Marsala, want het regent en onweert steeds. We pakken de fiets en bezoeken het archeologisch museum, waarin een Punisch oorlogsschip half opnieuw staat opgebouwd en een tweede nog moet worden opgebouwd; het ligt nog als een grote stapel geborgen hout in een loods maar wordt misschien nog mooier dan het eerste schip. Ook zijn er heel veel sieraden en gebruiksvoorwerpen te zien, die bij opgravingen van de oude stad zijn gevonden. Veel daarvan is onwaarschijnlijk mooi en intact.

Op de vismarkt kopen we voor een habbekrats heel mooie verse sardines die ook nog voor je neus gefileerd worden. Marleen maakt er weer een heerlijk maal van, weer een recept voor de Zeilen!

Na 3 dagen vinden we het toch wat saai worden en we tuffen 14 mijl naar het noorden, waar we in Trapani weer aanleggen bij onze favoriete marina Vento di Maestrale. Geen ankermogelijkheden bij de eilanden dus, want het blijft onweren met kans op veel wind.

We eten in een pizzeria, die helemaal is ingesteld op snelheid, maar geen fastfood! Perfecte pizza, voorgesneden in hapklapbare brokken op je bord en keus uit meer dan 30 varianten in elk 3 verschillende formaten. Met wijn en water erbij 35euro. Je zit in kleine kamertjes met maar 3 tafels per kamer. Erg leuk, ook erg puur…..

In Trapani blijven we dus ook 3 dagen, maar dat is geen straf. We fietsen wat rond in de stad, onder andere langs de fontein van Triton en verder doen we wat klusjes aan de boot en genieten van het gedoe in de marina.

Onderstaande foto’s geven wel een aardige impressie van de haven, helemaal op de kop van het schiereiland waarop Trapani is gebouwd en naast de vissershaven. Vanavond staat verse zwaardvis op het menu!

ook leuk om te zien: de badjassencultuur in Italiaanse havens. Als je niet aan boord kunt of wilt douchen, gebruik je de douches in de haven. Daar loop je in je zwemkleding heen, je neemt je badjas mee en gebruikt deze als handdoek. Daarna loop je, gekleed in je badjas, terug naar je boot. Zie onderstaande foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s