Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Van “dolce far niente” naar “la douce France”

21 juli verlaten we de Maddalena archipel en zeilen we met een loom zuidoosten windje van Italië naar Corsica. We doen er meer dan 6 uur over om 28 mijl af te leggen. Heerlijk relaxed. We timen de gijp exact goed zodat we weer met de juiste windhoek van 145 graden schijnbaar naar onze bestemming kunnen zeilen, maar nu over SB. We gaan naar de Golfe de Santa Giulia, wat nog steeds Italiaans klinkt.

In deze baai draait de wind naar het westen, puur landeffect. We krijgen een mooring, wat wel prettig is omdat de verwachting is dat de wind eerst weer terug draait naar het oosten en dan in de nacht hard uit het westen zal komen. Dat gedraai willen we liever niet achter een anker als het niet hoeft. De mooring service is prima, je kunt zelfs water tanken bij een speciale boei en ze brengen je gratis naar het strand als je op de marifoon daarom vraagt. Het kost minder dan de helft van een plek in een marina.

We blijven 2 dagen hier, ook omdat er in Porto Vecchio, 10 mijl verderop, geen plaats blijkt te zijn. Maar ook omdat het hier gewoon heel mooi is, zie het filmpje.

Eén reactie

  1. Frank

    Wat een prachtig filmpje! Vaker doen, dan varen en genieten we ook een beetje met jullie mee 😎⛵️

    22 juli 2018 om 21:35

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s