Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

De Maddalena archipel opnieuw bekeken

Frederique en Jeroen stappen om 06:30 van boord op 16 juli. Na een vroeg ontbijt varen we naar de overkant waar je diesel kunt tanken. We varen daarna van Olbia naar de Maddalena eilanden, ca 20 mijl naar het noorden. Hier waren we in 2014 ook al.

We gaan in de haven van La Maddalena liggen want het gaat 2 dagen heel hard waaien. We zijn er vroeg en houden even siësta. Maar Marleen doet ook de was en Frans moet nog een paar assignments nakijken, wat echt wel tijd kost en waarvoor de 4G verbinding nodig is, die je niet in elk baaitje zo goed hebt. We doen inkopen, waaronder heel verse zeebaars. En we kopen een permit om een week in dit gebied te mogen varen en ankeren of een gratis mooring boei op te pakken.

Op 18 Juli spreken we af te ankeren met Starship samen in de Porto Liscia baai, een hele grote baai waar je, ondanks een flink aantal boten, toch heel rustig en ver van elkaar ligt. Ook Enterprise, Duitsers die we in de Carieb ontmoet hebben, hebben hier met Starship afgesproken. We blijven er 2 dagen voor anker liggen, gewoon omdat het mooi en gezellig is. Het anker is weer goed getest met 25 knopen wind en de ankerlier hebben we ook weer een smeerbeurt gegeven. Ook de WC afvoer moest weer eens ontstopt worden……

Aurora in de baai van Porto Liscia voor de harde wind kwam

Onze buurman in de baai

Op 20 juli voeren we weer weg, na afscheid van Starship te hebben genomen. Zij gaan terug naar Olbia, wij zetten koers richting Corsica in het noorden. We tuffen 2 uurtjes en laten dan het anker weer vallen in de volgende baai, Cala Portese, aan de oostkant van Isola Caprera. Hier is het ook wel druk, met mooring boeien waarvan we er 1 pakken. Glashelder water waar je het wier op 7 meter diepte sprietje voor sprietje kunt zien en: vissen! De kust van de Med. is dus toch niet leeg en doods.

2 foto’s van de baai Cala Portese in de middag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s