Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Valetta

20 juni en 21 juni liggen we rustig in de haven van Msida. We nemen de bus naar de stad en lopen langs de nieuwe fontein over de Hoofdstraat. We bezoeken het Casa Rocca Piccola, een oude stadsvilla waar nog steeds een adelijke familie woont. Zij hebben een deel van het huis opengesteld voor het publiek en zo hoor je ook het een en ander van de historie van Malta door de verhalen van de gids over de eeuwenlange geschiedenis van het huis.

In de avond komen Ann, Nicky en zijn vrouw Rhona van Pearson College borrelen aan boord en gaan we bij het restaurant The Black Pearl eten. Dat is een oud schip dat na een wereldreis is gezonken in de haven van Valetta, later weer geborgen is en op de wal gezet om als restaurant gebruikt te woorden. Een eenvoudige maar zeer goede maaltijd wordt er geserveerd, O.a. Ravioli met kreeft (meer in de saus dan in de ravioli, maar wel erg lekker). Gezellige avond en we besluiten tot zaterdag te blijven omdat Nicky en Rhona ons uitnodigen voor vrijdagavond bij hen thuis. Dus is nu het plan om zaterdag naar Gozo te varen en zondag weer terug naar Sicilië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s