Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Verse olijfolie, zo van de pers!

Op de terugweg van Caltagirone naar de kust roept Marleen plotseling “hier rechtsaf” terwijl de tomtom toch echt zegt dat we rechtdoor moeten. Er staat een bordje dat naar rechts wijst naar een Oleificio, waar op dit moment de verse olijven van het land worden aangevoerd en geperst. We lopen er binnen en kopen 3 liter, die voor onze ogen getapt wordt terwijl de pers erboven staat te draaien. Verser kan het niet! Nu nog zien hoe we dit naar Nederland vervoeren….

Gelukkig hebben we het in een blik laten tappen en niet in zo’n PET fles als op de foto!

de oleificio…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s