Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

23 oktober: Onstuimige zee tijdens de Mistral

Vandaag waait het boven de 30 knopen en is er zelfs in de haven nog beweging in het water. De boten liggen schuin alleen op hun masten want de wind giert van opzij (NW). Gelukkig liggen we mooi vrij van elkaar.

Met NW-wind is er eigenlijk weinig aan de hand, want je ligt hier dan aan de lijzijde van het land. Maar toch draait de wind langs de kust en de deining al helemaal. Dat levert mooie plaatjes op van de branding als we laat in de middag naar Donnalucata rijden en een stuk langs  de -vrijwel verlaten- boulevard lopen.

strijklicht op de branding in Donnalucata

2 Reacties

 1. Beste Marleen en Frans,

  Wij waren vorig jaar bij jullie presentatie van de toerzeilers, waar jullie de reis langs Italië, Sardinie en Sicilie beschreven. Dit seizoen varen wij met onze boot Passion ( Dehler 47) vanuit Valencia deze trip. Ik heb vorig jaar wel wat aantekeningen gemaakt tijdens jullie presentatie, maar hebben jullie misschien de powerpoint slides nog en zou je die willen delen met ons? Jullie reisverhaal is prachtig en wij kijken er ontzettend naar uit. Ben ook erg benieuwd naar betaalbare havens. Ook denken we te gaan overwinteren in Marina di Ragusa, ik zie eigenlijk alleen maar positieve reacties, het is jullie ook goed bevallen toch?
  Ik hoor graag wat,

  vr.gr.
  Hanjo Huizing
  s/y passion

  16 april 2018 om 15:11

  • Beste Hanjo, dat is leuk, zeg! We delen graag de slides, maar dan moet je even email adres sturen. MdR is een prima haven om te overwinteren, ook niet duur.

   Je kunt ook direct via de Balearen en Sardinie gaan.

   16 april 2018 om 16:08

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s