Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Even terugspoelen: zeilen rond de Egadische eilanden met Martijn

Voor we de oversteek naar Sardegna maakten, voeren we eerst met Martijn een paar dagen rond bij de Egadische eilanden en de NW-punt van Sicilië.

Martijn kijkt naar een vreemd eilandje

Het is een van de oude tonijnfabrieken van Florio, die ooit het hele eiland Favingana ook in bezit had

Van Trapani zeilden we eerst naar Favignana, dat ten westen van Sicilië ligt. We ankerden in een baai aan de zuidkant van het eiland omdat de voorspelling was dat er noordwesten wind kwam. Die kwam ook wel, maar er liep nog een oude deining uit het zuidwesten de baai in. Lekker rollen dus.

uitzicht vanaf de boot op de rots van Favignana, waar naar verluidt de vader van Hannibal al een burcht liet bouwen. Hoe je dat kan doen, terwijl er maar 1 klein geitenpaadje (ook nu nog) tegen de steile berg omhoog loopt, is ons een raadsel

We gingen met de dinghy aan land en liepen in 15 minuten dwars over het eiland naar het dorpje Favignana, waar we in 2015 ook al waren. Een bezoekje aan de oude tonijnfabriek en een drankje op het dorpsplein waren dus bekende leuke dingen om nog eens te doen, nu met Martijn erbij.

Terug bij de boot werd het al snel donker en aten we lekker in de kuip. Het plan om te barbecueën met de Cobb ging niet door vanwege de deining. Wel lekkere wijn gedronken, die we van onze haven in Trapani cadeau kregen.

Aurora ligt te rollen, dwars op de wind, omdat er een oude deining loopt

wijn van de haven in Trapani

De volgende dag zeilden we om de noordwestpunt van Sicilië heen naar Castellammare del Golfo, een leuk oud en kleinschalig dorp in een diepe baai. We konden hier wel goed barbecueën, want de haven was behoorlijk leeg dus niemand had er last van. We hebben veel rondgelopen door het oude stadje en goed boodschappen kunnen doen. Erg gezellig met Martijn erbij!

Martijn is een goede barista!

uitzicht vanaf Castellammare del Golfo op de baai. Achter de volgende punt ligt Palermo

 

 

Uitzicht op de haven van Castellammare del Golfo

Ook konden we hier onze dieseltank vullen, wat altijd een goed idee is als je een nachtje gaat doorvaren.

Eén reactie

  1. Kees Doets

    Beste Frans, Marleen en Martijn,

    wat maken jullie weer een mooie en ook relaxte reis! Ook langs de zijlijn is het voor mij genieten, en een beetje (erg) jaloersmakend.

    Behouden vaart !

    19 juli 2017 om 22:23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s