Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Terug naar Sicilië: een tochtje van uitersten

Van Crotone varen we vrijdag en zaterdag via Roccella Ionica naar Taormina. Het eerste stuk is saai, we zeilen na Cap Colonne een uurtje of twee maar daarna gaat de plof weer aan. De rest van de dag blijft het windstil. In Roccella drinken we een biertje bij de bar maar verder doen we weinig. Toch weer een dikke 60 mijl afgelegd en morgen gaan we weer vroeg weg.

Zaterdag wordt een gekke dag. We beginnen op de motor met weinig wind. Na Capo Spartivento komen we in de straat van Messina en we weten dat de wind daar plotseling kan opsteken. Dat gebeurt dus ook en binnen 10 minuten gaat de wind van 3 naar 25 knopen. Eerst net krapper dan halve wind, later ruimend tot 120 graden schijnbaar. We halen een top van 9,9 knopen met Martijn aan het roer. De boot stuurt geweldig met 1 rif en de genua 3.DSC_0622

Martijn stuurt de boot naar het record van de laatste 2 maanden

Martijn stuurt de boot naar het record van de laatste 2 maanden

ruime wind: genieten!

ruime wind: genieten!

Aan de overkant valt de wind de laatste 3 mijl weer helemaal weg, even snel als hij opstak. Dus we varen op de motor naar Taormina. George, de uitbater van de moorings, heeft het hier weer prima voor elkaar. Er zijn moorings bijgekomen sinds juni en hij heeft vergunning om op de wal een klein natuurstrandje aan te leggen, afgebakend met lijnen en boeitjes zodat er geen speervissers meer kunnen komen. Het wordt nog een mooi oord daar!

aan de mooring bij George

aan de mooring bij George

aan de mooring onder Taormina

aan de mooring onder Taormina

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s