Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Oversteek van de Golf van Taranto: 72 mijl naar Crotone

Om half zeven staan we op en om kwart over zeven zijn we buiten de haven. We willen voor het donker is in Crotone aankomen, vandaar. De eerste 54 mijl is er geen wind, daarna komt er een briesje opzetten uit zuidoost en dat neemt toe tot 13 knopen, dus we zeilen de laatste uurtjes lekker hard.

vertrek uit Gallipoli

vertrek uit Gallipoli

 

WEhalen pizza halen in de stad (geen zin in koken na 12 uur varen). De volgende dag onweert het in de nacht en ochtend, dus blijven we. We verkennen de oude stad, die vanaf de oude Grieken tot en met Karel V belangrijk was vanwege zijn strategische ligging.Nu is het een wat rommelige plaats, die wel opgeknapt wordt. Aan de haven is het bijvoorbeeld allemaal prima voor elkaar en gezellig, maar erachter bij het fort van Karel V is het rommelig en niet echt welvarend te noemen.

Crotone was de zelfgekozen domicilie in ballingschap van Pythagoras. Hij stichtte hier zijn school voor filosofie en wiskunde. Van de eerste is weinig meer bekend, de tweede kent iedereen die de middelbare school heeft bezocht natuurlijk maar al te goed.

Ook was hier een groot tempelcomplex bij Cap Colonne, waar Hera werd vereerd. Dat is helemaal verwoest in de Punische oorlogen en daarna nog door een grote aardbeving. Er staat nog 1 grote zuil overeind, vandaar de huidige naam “Cap Colonne”.

koffietje in de oude stad

koffietje in de oude stad

straatje in de oude stad van Crotone

straatje in de oude stad van Crotone

uitzicht vanaf het oude fort op de haven en de 'woonomgeving' van Crotone

uitzicht vanaf het oude fort op de haven en de ‘woonomgeving’ van Crotone

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s