Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Straat van Messina: veel wind zoals Odysseus al berichtte…

vertrek uit de baai van Taormina

vertrek uit de baai van Taormina

23 juni: Een bewogen dag vandaag. Voor ons niet vanwege de Brexit, dat is ver van ons vandaan….

Wel omdat we van Taormina naar het vasteland van Italië (de straat van Messina dus) oversteken. We varen weg met nauwelijks wind en mooi weer, de voorspelling is 12-17 knopen NW, dus halve tot ruime wind. Zodra we los van de kust zijn, begint dat ook te komen en zeilen we heerlijk onder vol tuig, niet teveel golven. Na een tijdje wakkert de wind aan tot 20-22 knopen, dus we zetten een rif. Daarna nog 1 als we regelmatig 25 knopen zien. Middenop waait het tegen de 30 knopen en rollen we zelfs de G3 half in en lopen we nog 10 knopen. De wind ruimt (waaier-effect van de Straat van Messina) wanneer we dichter bij de overkant komen. Onder de wal wordt de wind steeds minder en de golven zijn weg. Na Capo Spartivento motoren we de laatste 28 mijl in volkomen windstilte en komen we om 18:00 aan in Marina della Grazie (Roccella Ionica), een prima jachthaven met een ondiepe ingang. We worden door een bootje buiten de haven opgehaald en hij leidt ons om de zandbank heen.

Vandaag, 24 juni, onweer en wind tegen, dus we blijven hier. Symbolisch voor de toekomst van de UK, Europa of allebei?

Eén reactie

 1. Arnold Linnewiel

  Gaan jullie nog de Adriatische zee op?
  Langs Termoli?
  Ons huis ligt 25 km van Termoli af, landinwaarts.
  Ben benieuwd .
  Hartelijke groet,
  Arnold

  24 juni 2016 om 23:12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s