Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

20 juni en 21 juni: Syracuse, oude en nieuwe weelde

We komen om 20 uur in de avond aan, een uur voor het donker wordt. Lange tocht want de wind viel al snel weg en de motor koelde niet goed. De saildrive (aanvoer koelwater) zat verstopt. Langzaam varen dus. Vanochtend met hulp van de locale mecanico snel verholpen door de aanvoerslang van bovenaf door te blazen.

Syracuse is toch een schitterende plaats, al door de Grieken ontdekt als strategische natuurlijke haven. Naast alle klassieke overblijfselen ook de moderne weelde in het vizier: motorjachten van ongekende omvang, zelfs met helikopterdek. Maar ook een mooie wandelpromenade langs de baai, net opgeknapt. We kunnen het niet laten om er neer te strijken voor een flesje Grillo en een bordje lokale kaas en salumi. Heerlijk genieten!

 

Alle Engelsen zijn even naar huis; kennelijk een referendum op komst daar….

promenade met Hollandesi op de voorgrond

promenade met Olandesi op de voorgrond

hier liggen wij dus niet tussen

hier liggen wij dus niet tussen

burcht bij de ingang van de baai van Syracuse

burcht bij de Capo Passero (de Zuid-Oostpunt van Sicilië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s