Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Terug naar Marina di Ragusa

Na 2 weken zijn we terug in onze winterplek. Afgelopen zaterdag voeren we met tegenwind, dus op de motor, de 35 mijl van Licata naar Marina di Ragusa. De onweersbuien bleven gelukkig op zee maar het voelde niet helemaal prettig om daar dicht langs te moeten varen.

onweerslucht

onweerslucht

Na aankomst in onze haven tankten we direct de dieseltank vol voor de winter (om condens in de tank te voorkomen) en werden we weer prima geholpen bij het aanleggen met flinke zijwind in onze box. We liggen mooi vrij van onze buren en we merken dat dit wel zo prettig is, als het zaterdag en zondag hard waait (wind nog steeds dwars) en flinke onweersbuien met veel regen overkomen. We vertrouwen het wel om de Aurora zo achter te laten straks. Zondag kunnen ook eindelijk weer eens de was doen, want er zijn hier in Italië ( en ook Sicilië) bijna nergens wasmachines in de havens.  Tussen 2 onweersbuien gaan we terug naar de boot en blijven daar ook de rest van de dag

Inmiddels worden we al aardig opgenomen in de live-aboard gemeenschap hier. Er liggen 150 boten van allerlei nationaliteiten. Op 45 boten blijven de mensen overwinteren aan boord. Daarom wordt er ook veel georganiseerd, zoals een dagelijks VHF-roll-call, tweemaal per week happy hour in een bar enzovoorts. Het doet een beetje denken aan de sfeer in Las Palmas voor de start van de ARC, maar dan zonder de collectieve spanning van het naderende avontuur. Op maandagavond hebben we een gezellige borrel we met een aantal Nederlanders bij ons aan boord. Vandaag op de fiets naar de markt, die helaas tegenviel. De rest van de dag klusjes aan boord gedaan en zo meteen gaan we naar de eerste”havenborrel”.

 

We ontdekken nog een voordeel van deze haven: er zijn 2 zoetwaterbronnen in het havenbekken en dat scheelt enorm in de aangroei tijdens de wintermaanden!

Uitzicht vanaf het dorpsplein van Marina di Ragusa

Uitzicht vanaf het dorpsplein van Marina di Ragusa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s