Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Lavakust, de Etna steeds in zicht en de Cyclopen

We varen van Taormina verder naar het zuiden en willen ankeren tussen de Cyclopen en de kust bij het dorpje Arcitreza. De cyclopen zijn 3 rotsen die hier voor Odysseus’ boeg in het water werden gesmeten om hem de pas af te snijden wat natuurlijk niet lukte. Ze liggen er nu vredig bij en vormen een natuurgebied waar, ondanks een ankerverbod, allerlei kleine Italiaanse bootje liggen en druk gezwommen wordt. Voor ons is de ankerplek en het haventje te klein, vinden we. We varen achteruit weer naar buiten.

de grootste van de 3 cyclopen

de  3 cyclopen met Arcitreza op de achtergrond

 

We zien Tigerlily, een Amerikaanse boot die vorig jaar ook met de ARC Europe zou meevaren maar toen op het laatste moment moesten afhaken. Ze hebben hun boot, een Pacific Seacraft van 31 voet, nu per vrachtschip naar Genua laten brengen en varen toevallig ongeveer de zelfde route als wij. Maar we zien ze nu pas….

We varen naar Ognina, een kleine vissershaven in een voorstad van Catania. De havenmeester is ook Volvo Penta dealer en de volgende ochtend krijgt de motor een servicebeurt. Dat was ook al weer een jaar geleden voor het laatst gebeurd in Almerimar (Zuid Spanje).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s