Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Zeilen naar Palinuro

20 juli : We varen om 9:40 de haven van Amalfi weer uit. Eigenlijk een beetje te kort om hier maar 1 avond te zijn.

Maar we willen vandaag een flinke afstand maken, 54 mijl naar Palinuro, en er is weer eens weinig wind. Gelukkig komt in de middag de seabreeze wel opzetten, maar die komt van achteren in plaats van van opzij, zoals je verwacht als je langs de kust vaart. De spi kon erop dus. Zo konden we lekker nog wat mijlen zeilen.

We ankeren achter Capo Palinuro in een schitterende en stille baai, met nog een 8 andere jachten. De strandtent is al bijna dicht als we om 18 uur aankomen, dus ook van die kant geen herrie.P1060047

Palinuro is beroemd uit de Griekse mythologie omdat Palinouros, de stuurman van Aeneas hier aanspoelde (met de helmstok van het schip nog in zijn hand) en werd vermoord door de locals. Bij de aankomst bij de Styx, na zijn dood, vertelde hij zijn verhaal dat hij met Aeneas juist daarvoor Scylla en Charibdis ( de straat van Messina) had getrotseerd en, vermoeid door deze strijd, in slaap was gevallen en overboord was geslagen. Sybil gelooft hem, maar, omdat de barbaren hem niet begraven hebben, kan hij niet de Styx over en de eeuwige jachtvelden bereiken. Zij stelt hem wel gerust en vertelt hem dat hij eeuwig herinnerd zal worden. Vandaar de naam van deze kaap waar nog ruïnes zijn waarvan gezegd wordt dat ze zijn graftombe bevatten.

Wij genieten gewoon van het mooie uitzicht vanuit de kuip met een BBQ met de Cobb op het achterdek. Heerlijk!

Palinuro in de ochtendzon

Palinuro in de ochtendzon

Palinuro na zonsondergang

Palinuro na zonsondergang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s