Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

8 en 9 juli: rondjes Tafelberg zeilen

We zeilen wat rond het Isola Tavolara, dat 500m hoog als een blok graniet voor de kust ligt. De eerste dag leggen we aan in de haven van Marina Puntaldia omdat er veel wind zou komen. Die komt niet echt maar blijft bij max 20 knopen. Wel prima rustig en nog even inkopen kunnen doen in een soort Hapimag vakantieoord waar deze haven bij hoort. De dag erna varen we weer richting Olbia, opnieuw om de ‘tafelberg’ van Isola Tavolara. Dit kleine eiland creëert door zijn hoge bergpiek van 500 meter zijn eigen weersysteem: een klein zeewindje van 12 knopen wordt aan de andere kant van het eiland omgezet in windstilte, om de tien minuten onderbroken door een paar minuten valwind tot 28 knopen. Hierdoor ligt je het ene moment nog stil, en moet je twee minuten later een stormrondje draaien omdat het te hard waait om te gijpen. We ankeren we in de baai van Punta Spalmatore in de zuidhoek van de” tafelberg”. Je ligt er achter een vlakke landtong met aan stuurboord de steile rotswand van de “tafelberg”. Uniek, één van de mooiste plekjes van het jaar! Het water is hier zo helder dat je snorkelend vanaf het anker de hele ankerketting kan volgen tot aan de boot: je kan zeker 20 meter onder water zien.

We barbecueën op het strand met onder andere lokale gamba’s van de “Hapimagwinkel”.

P1030164

even naar het strand om de bbq plek te zoeken

even naar het strand om de bbq plek te zoeken

hier gaan we bbq-en

hier gaan we bbq-en

we zijn heel tevreden met onze Cobb

we zijn heel tevreden met onze Cobb

droom komt weer uit!

droom komt weer uit!

de tafelberg op de achtergrond (s'middags)

de tafelberg op de achtergrond (borreltijd voor de BBQ)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s