Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

10 en 11 juli: oversteek naar de golf van Napels

We vertrekken om 09:15 onder een bewolkte lucht maar wel met een noordenwindje. We zeilen tot 17:00 uur en de hemel wordt weer helemaal helder. We worden meerdere keren bezocht door groepjes dolfijnen. Aan het eind van de middag worden we nog opgeschrikt door het laatste wat je midden op zee verwacht. Op een paar honderd meter achter de boot, op maar ongeveer honderd meter hoogte passeert een privéjet op volle snelheid. Binnen een paar seconden is hij weer uit het zicht verdwenen, we kijken hem verbaasd na. We proberen te vissen, maar nadat een mooie bonito (kleine tonijn) helaas de haak weet los te krijgen voordat hij aan boord tot sushi verwerkt kon worden vangen we niets meer.

Om 17:00 uur valt de wind helemaal weg en we varen dus op de motor de nacht in. Wind komt er niet meer ’s nachts, evenals wolken of maan: een prachtige sterrenhemel dus! Ook ’s nachts blijven de dolfijnen langskomen, samen met een mooie sterrenhemel met zichtbare melkweg en een aantal vallende sterren is zo’n nachtje doorvaren zeker geen straf. Het is in totaal 156 mijl tot Ponza, een eiland voor de golf van Napels. We ankeren om 11 uur in de ochtend als derde boot in de baai buiten het stadje en rollen alle kanten op door continue passerende veer- vissersbootjes. Lang kunnen we niet genieten van de ruimte die er verder in de baai is: de hele middag en avond komen er binnen no time na elkaar andere boten aan. In de avond liggen er meer dan honderd boten (schatting) om ons heen en is de zee gelukkig rustig geworden. We halen pizza’s in het dorp (15 minuten varen met de “annexe”). Heerlijk vers voor je neus klaargemaakt. We maken een boerennacht.

de pizzakoerier

de pizzakoerier

Pizza in Ponza (na de oversteek)

Pizza in Ponza (na de oversteek)

</ was here!

</ was here!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s