Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

3 juli: naar Isola Caprera, eiland van Giuseppe Garibaldi

ook in Sardinië zijn boatboys, alleen wat rijker uitgerust dan in de Carieb...

ook in Sardinië zijn boatboys, alleen wat rijker uitgerust dan in de Carieb…

We tuffen door het 13 foot channel, dat door bijna niemand wordt bevaren (hoewel betond). Daarna varen we op de motor om Caprera heen en passeren we de ankerbaai voor de rich and famous uit de Costa Smeralda (die een dagje uit Porto Cervo hierheen varen om te zwemmen). Vol met gin palaces (of palazza di limoncello?).

Wij varen om de noordpunt van het eiland en ankeren in de baai van Porto Garibaldi. Het hele eiland Caprera is namelijk bezit geweest van Giuseppe Garibaldi, die halverwege de 19e eeuw als vrijheidsstrijder beroemd werd. Na allerlei omzwervingen kocht hij een stuk van het eiland waarvan hij had onthouden hoe mooi het was toen hij er eerder al een paar jaar verbannen had gezeten. Op de mooiste plek, met uitzicht op de zee, de andere eilanden en Corsica, bouwde hij een mooi maar eenvoudig huis. Later kreeg hij het hele eiland in bezit. Hij bleef er wonen tot zijn overlijden. Nu kun je zijn huis bezichtigen (leuk) en is het eiland vrij toegankelijk maar toch is het erg rustig.

De baai van Porto Garibaldi ligt prachtig en je ankert tussen de rotsen in doodstil maar kristalhelder water op een mooie zandgrond. Je ziet je anker liggen op 8 meter diepte. Volle maan maakt de sfeer compleet in de avond. We bleven er 2 nachten en genoten. Ook nog even al het chroom gepoetst in de koele ochtenduren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s