Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

dobberen langs Tortola

full moon party in trellis bay

full moon party in trellis bay

full moon party op Beef Island - Trellis Bay

full moon party op Beef Island – Trellis Bay

Trellis Bay

Trellis Bay

White Bay (Guana Island)

White Bay (Guana Island)

Cane Garden Bay vanuit de weg erboven gezien. In de baai lagen we 2 dagen

Cane Garden Bay vanuit de weg erboven gezien. In de baai lagen we 2 dagen

We varen van Marina Cay 3 mijl naar Trellis Bay op Beef Island. Dat is een eiland dat met een brug verbonden is met Tortola en waarop het vliegveld is aangelegd. Trellis Bay heeft ook een eigen verhaal: de eerste bewoners na WO2 waren 2 armlastige hippie-yachties, die er een werfje en beach bar maakten voor andere yachties, de meesten ook zonder geld. Nu is het nog steeds een beetje in de hippietijd blijven hangen maar wordt er aan de toeristen wel een en ander verdiend door verschillende beach bars, een winkel, een heuse espressobar en een craftshop annex biologische groenteman.

Elke maand is er full moon party en daarom zijn we hier op 15 april met veel bevriende boten en bemanningen. Eten voor $12,50 p.p. een prima bbq met ribs en grilled mahimahi en kijken dan onze ogen uit naar vuren in het water en naar steltlopende dansers. We zijn pas om 23:30 terug op de boot die aan een mooring ligt in een overvolle baai.

De dag erna (zonder kater) varen we  4 mijl naar White Bay op Guana Island, dat prive-bezit is. Je mag er alleen ankeren of aan een mooring liggen en op het strand komen want er is 1 luxe resort met een paar villa’s en een beach-bar die afgesloten is voor yachties. Mooi strand en mooi snorkelen in de baai met veel koraal en vissen.

17 april varen we weer een wereldafstand (7 mijl) naar Cane Garden Bay op Tortola aan de noordkant. Weer een plaatje van een baai met palmen en zandstand, dit keer met een dorpje waar we weer boodschappen kunnen doen en een sundownder aan het strand kunnen drinken straks. Vanavond hopelijk een mooie zonsondergang achter ons in het westen, maar het is vandaag wel erg bewolkt (en zelfs regenachtig).

19 april gaan we langs Sopers Hole (westpunt van Tortola) heen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s