Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Tobago Cays en Mayreau: mooier kan het niet worden…..

even checken of het anker wel is ingegraven

even checken of het anker wel is ingegraven

 

P1040738 P1040739 P1040740We varen van Mustique naar de Tobago Cays, 21 mijl in 3 uurtjes. De Cays zijn 3 kleine onbewoonde maar heel mooie eilandjes achter het Horseshoe Reef, waarop de oceaandeining stukslaat. Je kunt ankeren net achter het rif en aan de loefzijde van de eilanden in ca 11 meter diep water waar je de bodem gewoon ziet. In de volle wind dus en toch geen golven. Achter je hagelwitte strandjes met palmbomen, onder je azuurblauw water (door de zandbodem licht van kleur en glashelder) en voor je het bulderen van de brekers op het rif. Het woei 20-25 knopen in de nacht. Met volle maan en heldere hemel bijna geen zin om te gaan slapen…..Voor het donker werd nog naar schildpadden gekeken met de snorkel (2 gezien).

De volgende dag naar Mayreau.2014-01-20 14.23.17

strand in saline bay

strand in saline bay

(8 mijl verder), ook weer een plaatje van een eiland. Het kleinste bewoonde eiland van de Grenadines. We liggen in Saline Bay voor een lng zandstrand en onder een klein dorpje waar Dennis de scepter zwaait. Niet alleen in zijn restaurant “Dennis Hideaway” maar ook omdat het halve eiland failie van hem is en voor hem schijnt te werken (hij heeft ook de watermaker op het eiland in bezit bijvoorbeeld…)

Eén reactie

  1. Bianca

    Ja inderdaad, een schitterend stukje aarde. Ik ben blij dat het er nog zo mooi is. Wij waren daar 10 jaar geleden. Gelukkig dus nog steeds adembenemend. Heerlijk om jullie omzwervingen te volgen en herinneringen op de halen. Genietse!
    Groet Rob en Bianca

    21 januari 2014 om 09:46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s