Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Saint Lucia: genieten van de eerste Caribische ervaringen

in de "enige drive-in vulkaan ter wereld" op Saint Lucia; zwavelbronnen op de achtergrond

in de “enige drive-in vulkaan ter wereld” op Saint Lucia; zwavelbronnen op de achtergrond

zwemmen (eigenlijk meer douchen) onder de waterval

zwemmen (eigenlijk meer douchen) onder de waterval

14-24 december: we genieten met volle teugen van de laatste ARC feestjes en de prijsuitreiking. Ook bekijken we Pigeon Island, het eerste land dat we zagen vanaf zee. Vanaf hier hield Admiral Rodney de Franse vloot op Martinique in de gaten. Dancker en Ernest liepen de heuvel aan de andere kant van de baai op van waar je een mooi uitzicht hebt op Rodney Bay.

We maakten ook een dagtrip over het eiland met 11 man (excl. chauffeur Kenneth) in een minibusje. Kan allemaal hier. Kenneth is eigenlijk boer maar in het toeristenseizoen is hij taxichauffeur want dat verdient beter. Hij liet ons het eiland op een leuke manier beleven. Langs de hoofdstad Castries en vissersdorpjes als Anse de la Reye. Ook toeristische attracties zoals de waterval, de suphur springs en een bezoek aan de rumfabriek “Chairmans Reserve” waar hij ons naar binnen wist te praten terwijl de zaak eigenlijk veel te vol was volgens de guards.Onderweg plukte hij nog een cacaoboon uit een boom langs de weg, opende hem voor ons door hem op de weg te gooien en liet ons proeven.

Lunchen bij een locaal restaurantje in Soufriére en daarna nog naar langs Laborie Bay en Vieux Fort (geen toerist te zien) . We waren pas om 20 uur terug, 2 uur later dan gedacht. Maar dat gaf allemaal niets.

IMG_8360 IMG_8329 IMG_8314

Rodney Bay van boven gezien

Rodney Bay van boven gezien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s