Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Halfway point bereikt!

de pieten aan boord van de Aurora op 5 december

de pieten aan boord van de Aurora op 5 december; dankzij Ernest zijn we goed uitgedost

Lieve thuisblijvers,

Het gaat heerlijk hier. 3 dagen achter elkaar stralend weer en wind. We spinnakeren vanaf half acht in de ochtend tot soms zelfs half twaalf in de avond. In het donker prima te doen zelfs zonder maan (nieuwe maan) maar je moet we met 2 man wacht lopen dan.
Toegift dag 9: we vingen nog een grote vis! een Mahi-mahi van wel 80 cm. Marleen maakte er een heerlijke ovenschotel van die niet eens opging, zoveel vis was het!
We eten trouwens nog steeds elke dag verse groenten, fruit en vlees. We gaan wel langzaam over op blikjes en ander voer, maar dankzij Marleens uitgekiende planning en inkopen blijft het heerlijk gevarieerd. Zo aten we de afgelopen dagen behalve de vis ook kiprollade en risotto met paddenstoelen.
Dag 10: 3 december: overdag heerlijk gezeild met de spi naar het WNW. In de nacht valt de wind weg en we gebruiken de motor om ook stroom te laden en met de inverter de broodmachine te voeden. Heerlijk, die lucht van vers brood!
Dag 11: 4 december: om 7 uur gaat de wind weer aan en om

op de spi naar het WSW

op de spi naar het WSW

nog een Mahi-mahi! deze is in zijn eentje goed voor meer gewicht dan de eerdere 2 samen!

nog een Mahi-mahi! deze is in zijn eentje goed voor meer gewicht dan de eerdere 2 samen! we verdoven hem met whisky voor we hem doden

half acht staat de spi weer. In de avond passeren we het halfway point en kunnen we de overzeiler omdraaien. St. Lucia, here we come!

Dag 12: 5 december: Cadeautje van de Sint: wind tot 17-18 knopen! We gijpen eerst en varen de hele dag WSW op de spi. We willen meer naar het Zuiden omdat er voor ons een windhole ontstaat tot 15 graden NB door een rug van hoge druk bij Bermuda. Het weer is echt van slag! Gelukkig wel zonnig en warm en nog geen squalls. We vieren Sinterklaas in de kuip met cadeautjes en gedichten voor iedereen, zelfs voor Fred. Die verdient inderdaad een grote pluim. We drinken prosecco bij de borrel om het halfwaypoint nog te vieren. In de avond gijpen we weer en varen onder uitgeboomde genua weer naar het WNW. Wordt vervolgd!

2 Reacties

 1. Diana de Groot

  Ha die Frans, wat geweldig weer je verhalen te lezen en genoten van de mooie foto’s. Al super veel beleefd! Het is vandaag dinsdag 10 december en ik wilde je hartelijk feliciteren met je verjaardag! Geniet ervan. Veel groetjes vanuit Amersfoort, Diana

  10 december 2013 om 12:53

 2. Frits Daarnhouwer

  Beste Pigeons,

  Gaat zo te lezen allemaal prima! Geniet ervan want voor je het weet zit je wat onwennig achter je biertje/ cubalibre in de Carib. Hebben hier net een stormpje van 60 knt plus met sneeuwstorm en springtij achter de rug. Average waveheight noordelijke Noordzee 12 m plus volgens Statoil. Morgen Goofies met Maurits in Colijnsplaat. De wind is er uit maar toch brrr.. Brunel sponsor Volvo Ocean campaign Bouwe Bekking en Geert Jan Poortman.

  Regards,
  Daarnhouwers

  6 december 2013 om 23:42

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s