Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Ruim een week op de oceaan

de duogen helpt goed mee de accu's vol te houden

de duogen helpt goed mee de accu’s vol te houden

vers brood...uit de wonderpan of uit de oven

welke lijn is nu de bulletalie? en welke de schoot van de stagfok? welke lijn is nu de bulletalie? of is het de SB guy van de spi? en welke de schoot van de stagfok?

2 vissen tegelijk! het blijke Dorado's (Mahi-mahi's) ; heel anders dan de Doardes die wij kennen maar ook erg lekker!

2 vissen tegelijk! het blijke Dorado’s (Mahi-mahi’s) ; heel anders dan de Dorades die wij kennen maar ook erg lekker!

Woensdag 27/11: kruisdag: de wind is tegen. Dus hoog aan de wind gevaren, midden in de nacht overstag en daarna mooie helder sterrenhemel

Donderdag 28/11: motordag: heel veel op de motor moeten varen, wel goed voor de accu’s maar bij het minste zuchtje wind toch maar gaan zeilen. Blij dat we de grote genua mee hebben!
Vrijdag 29/11: oceaandag: 2 vissen gevangen en voor de lunch gebakken
Zaterdag 30/11: we varen zuidwest langs de Noordkant van San Antao, het grootste Kaapverdische eiland. We zien het in de nevel liggen terwijl we erlangs varen voor de wind. Ook hier accelaratiezones en dus krijgen we 44 knopen max. op de meter terwijl voor het eiland de wind max. 25 knopen was.
Daarna neemt de wind af, komt terug van Zuidoost. Op de log nu 1000 mijl afgelegd.
Zondag 01/12: een week geleden vertrokken we.. Vandaag heel weinig wind dus we klussen aan de watermaker en repareren slijtplekken in de genua. In de avond helemaal geen wind meer. De motor bijna de hele nacht aangehad.
Maandag 02/12: dag 9 van de oversteek. Om 4 uur in de nacht komt de beloofde Noordenwind langzaam opzetten. Om 10:30 is hij weer bijna weg maar we vertrouwen er maar op dat nu de passaatopbouw toch begint. Lekker ontbeten met vers gebakken brood en roerei!

7 Reacties

 1. Henny en Maarten Mourits

  Lieve Marleen en Frans,
  Wat een geweldige tijd hebben jullie! Wij wensen jullie een gezellige Kerst (Marleen, we zijn benieuwd wat je voor kerstdiner uit de hoge hoed weet te toveren!) en een fantastisch 2014 met een behouden vaart!
  Hartelijke groeten, Henny en Maarten

  24 december 2013 om 12:33

 2. Renée Pigeaud

  Beste Frans,
  Hartelijk gelukgewenst met je verjaardag. Ben benieuwd, hoe en waar je hem viert? Op volle zee, of is er al land in zicht? Heel leuk om jullie website te volgen . Lekker eten, verse vis en vers gebakken brood. Een goed vervolg gewenst op jullie avontuurlijke zeiltocht!
  Liefs,
  Renée

  10 december 2013 om 12:27

 3. monne de wit

  familie Pigeaud,
  vandaag een feestdag vanwege de verjaardag van de kapitein Frans,
  van harte gefeliciteerd.ik hoop dat jullie ervan kunnen genieten.
  fijne dag en” neem der maar een of twee”.
  veel plezier en vriendelijke groet ,monne de wit

  10 december 2013 om 10:28

 4. Celine

  Vanuit een stormachtig nederland kan ik me niet voorstellen dat jullie deze wind niet voelen! Beter dus!! De passaat zal wel lekker zijn voor jullie. Vanavond sinterklaasavond. Iedereen in rep en roer. Geniet van jullie tocht.

  5 december 2013 om 12:56

 5. Bas Klessens

  Lieve Familie, de nachtvorst is ingetreden in het Gooi. Hopelijk hebben jullie eindelijk de passaatwind te pakken om niet meer te hoeven motoren. Is de watermaker al gefixt en hebben jullie nog klusjes voor de boeg om jullie je te vermaken. Goede overtocht nog met snel de wind uit het noordoosten. Ik zie jullie volgende bericht tegemoet. Groet, Bas

  3 december 2013 om 10:50

 6. j.w. heukensfeldt jansen

  Hier vannacht onder nul, maar ook helder (niet zo helder als bij jullie natuurlijk). Ben benieuwd welke zeilen je voert als de passaat echt gaat doorwaaien. Qua tijd (niet qua afstand) zijn jullie vast al bijna op de helft. Sprak vandaag een klant die deze zomer heen en terug naar de Azoren was gezeild met een Allure 40 en erg enthousiast was over deze eilanden groep (gaan jullie een aantal eilandengroepen verder ook nog beleven).

  Groet,

  Jan Willem

  2 december 2013 om 22:22

 7. Mariette

  ik weet niet of jullie dit lezen daar midden op de oceaan? stoere verhalen. geniet ervan, ook als er weinig wind is…. de passaat komt echt!
  en deze week: pas op voor langs vliegende zwarte pieten en sinterklaasjes.
  goed eresi verder.

  2 december 2013 om 15:45

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s