Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Gran Canaria als toeristen in het laagseizoen

Guayadeque rotswoning van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria

Guayadeque rotswoning van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria

 

Teror: de dorpsstraat

Teror: de dorpsstraat

 

uitzicht op weg naar de vulkaan Pico de las Nieves

uitzicht op weg naar de vulkaan Pico de las Nieves

 

Santa Lucia al bereikt of niet....

Santa Lucia al bereikt of niet….

 

de dag der 1000 bochten

de dag der 1000 bochten

 

bananenplantages bij Punta de la Aldea met irrigatie vanaf stuwmeren

bananenplantages bij Punta de la Aldea met irrigatie vanaf stuwmeren

 

vertrek Pasito Blanco

vertrek Pasito Blanco

In Pasito Blanco bleven we maar liefst 6 dagen. Omdat het er heerlijk rustig en goed verzorgd is met strand en beachclub naast de haven, maar ook omdat we 2 dagen een auto huurden en het eiland Gran Canaria verkenden. Er was per slot toch ook bijna geen wind om te zeilen. Bizar ruw en rotsachtig binnenland vooral met veel kleine bergweggetjes.

De eerste dag nog even de volgende havens verkend en een plekje in Puerto do Mogan geserveerd, waar we vandaag (17 oktober) naar toe voeren. Daarna via de snelweg (meer tunnel dan weg in het begin) naar het NO, de bergen in naar Guayadeque, waar de aboriginal bewoners vroeger in grotten woonden. Daar was het nl. vruchtbaar en kon je de zee zien (en alle vijanden zien aankomen). Er wonen nog steeds mensen maar wel als een soort openluchtmuseum. Daarna buitenom Las Palmas (ziet er niet echt mooi uit) naar de noordkust waar we o.a. stopten in Teror, een leuk oud bedevaartsoord in het binnenland.

Vooral de tweede dag was de dag der 1000 bochten, het leek wel of we in de Alpen waren met veel hellingen van 10% en haarspeldbochten waarin ons kleine 3-cylindertje terug naar de eerste versnelling moest. Eerst het lange dal vanaf Maspalomas de bergen in naar Santa Lucia (jaja, we waren er dus al….) waar een oud kerkje stond met de bekende figuur van Santa Lucia met de kaarsenkroon op haar hoofd. Daarna naar het hoogste punt vlakbij de vulkaan Pico de las Nieves en afgedaald naar de westkust waar we vanaf het strand van  Punta de la Aldea aan de lunch met verse visjes Tenerife al zagen liggen met zijn hoge vulkaan.

Vandaag de kortste dagafstand van de reis tot nu toe gemaakt: van Pasto Blanco naar Puerto do Mogan is 11 mijl (op de motor ook nog). Puerto do Mogan is veel toeristischer , maar wel mooi aangelegd met leuke huizen en veel groen rond de haven. We liggen aan de kant van de breakwater waar de visafslag is en de vissers ook aankomen. Eten bij het restaurant van de visafslag wordt zo wel erg verleidelijk….

2 Reacties

 1. Geert

  Hi Marleen, Frans, ik volg jullie gadelijks. Prachtig. Jullie zijn nu op voor mij bekend terrein. Een aantal malen vanuit Puerto do Mogan de Canarische gecruised. Dat visrestaurant is (was in elk geval) de moeite waard. Bewaar puike herinneringen aan Puerto do Mogan. Als je tijd hebt, San Sebastian op la Gomera is de moeite waard. Goede haven, leuk plaatsje, verrassend groen eiland (autotje huren). Veel plezier. Geert

  17 oktober 2013 om 20:48

  • Ha Geert,
   Dank je voor de tips en leuk dat we zo contact hebben en houden!
   We zijn van plan over een week (na Tenerife) naar San Sebastian de Gomera te zeilen en dan weer naar Las Palmas
   Zeilersgroet, Marleen en Frans

   18 oktober 2013 om 10:51

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s