Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar Gran Canaria: 90 mijl motoren….

11 oktober: Omdat Morro Jable vol was (of geen zin in ons had) besloten we  maar naar Gran Canaria over te steken. We hadden gehoopt op een windje zoals de dag ervoor (zie filmpje), maar er was bijna geen wind en ook nog eens precies van achteren. We vertrokken om 6 uur in het donker (ook geen maan, die was al onder) maar dat was geen probleem. Liever met licht aankomen dan met licht vertrekken als je de situatie bij je bestemming niet kent.

Na 80 mijl motoren kwamen we het laatste stuk nog in de acceleration zone ten ZO van Gran Canaria en schoten we met bijna 8 knopen op de genua lekker op. Om 19 uur ruim voor donker binnenin Pasito Blanco, waar de security guard ons opving bij de dieselsteiger. De volgende ochtend kregen we een mooie plek in de haven zelf, deden we de was en hadden we ook weer eens internet.

Pasito Blanco is een heel mooi aangelegd complex met luxueuze villa’s en wat appartementen tegen een fraaie haven aan. Geen dorpje verder, wel een strand en een chill-out area aan het einde van de breakwater (ligstoelen, bar en restaurant en afgesloten zwemwater.

Morgen 14 oktober gaan we het eiland verkennen per huurauto.

pasito blanco

pasito blanco

chill out area "lapunta"

chill out area “lapunta”

2 Reacties

 1. Rob Vink

  Hoi Frans,

  Mooi filmpje! Je zit er ook relaxt bij zo varend langs Fuerteventura! De boot loopt lekker, weinig golven kortom ideaal.

  Veel plezier,
  Rob

  25 oktober 2013 om 14:00

 2. Fehrmann@localhost

  Hallo Frans,

  Goed om te horen dat jullie zo’n mooie reis aan het maken zijn.

  Gran Canaria is echt geweldig (mijn zusje woont er). Mooie plekjes om te bezoeken zijn Maspalomas (de duinen), Amadores (prachtig strand met goed eettentjes er om heen) en Fataga (klein idyllisch dorpje in de bergen). En uiteraard de oude stad (Las Palmas).

  Veel plezier en succes, geniet er ontzettend van!

  Groeten Daniëlle (DFE)

  18 oktober 2013 om 11:11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s